پژوهشهای گوناگون نشان می دهد كه یوگا بر جسم، روان، و روح افراد مؤثر است.
یوگا می تواند سلامت جسمی را بهبود بخشد و حتی اختلالات عصبی را تا حدی تحت تأثیر قرار دهد. افسردگی، اختلالات تصور جسمی، ناهنجاریهای تغذیه ای و حتی احساس عمومی سلامت از این ورزش و روش تأثیر می پذیرند. یوگا بر ارتباط فكر و جسم تكیه می كند و همین ارتباط است كه خلق، سلامت و حتی برخی اختلالات روانی را تحت تأثیر قرار می دهد. علاوه بر این برخی از بیماریهای جسمی مانند كمردرد و آسم نیز با یوگا و مدیتیشن تا حد زیادی بهبود می یابند. هر دو روش ذهن فرد را آرام می كند و به وی كمك می كند تا بر صلح درونی متمركز شود. شناخت خود، رهاسازی، تمركز، و هماهنگی پایه های این ورزش محسوب می شوند و همین اصول در بهتر شدن بسیاری از اختلالات مؤثرند.
افسردگی
یوگا به ویژه هنگامی كه با درمانهای سنتی تلفیق شود، می تواند خلق شما را بهبود بخشد. شما در یوگا خواهید آموخت كه چگونه توجه و تمركز خود را بر تغییرات خلقی معطوف كنید. احساسات فرو خورده یا سركوب شده با انجام آساناهایی ویژه كه انرژی را از محلهای محبوس شده آزاد می كنند، ظاهر می شوند. بر اساس پژوهشی كه در مؤسسه ملی بهداشت روان هند انجام شد، روشی موسوم به سودهارشان كریا تا ۷۳% در درمان افسردگی موفق بوده است. با این وجود، هنوز هم ارتباط بین افسردگی و یوگا تحت بررسی دانشمندان قرار دارد.
تصویر بدنی
بانوانی كه یوگا می كنند در مقایسه با آنان كه یوگا انجام نمی دهند، رضایت بیشتری از اندام و بدن خود دارند و كمتر از تناسب جسمی خود شكایت می كنند. در یوگا شما می آموزید كه به جسم خود گوش فرا دهید و در عین حال ذهن شما را كمتر با مقوله زشتی و زیبایی ظاهری مشغول می كند. علاوه بر این یوگا به شما كمك می كند تا از این پیام اجتماع كه تنها جسم لاغر، جسم ارزشمند است، وتنها افراد زیبا ارزشمندند، رها شوید.
كاهش وزن
بر اساس تحقیقات مؤسسه ملی سرطان، انجام دادن تمرینات یوگا به صورت منظم و به مدت ۳۰ دقیقه در هفته، در كاهش وزن افراد مؤثر است. این اثر تنها به علت كاهش انرژی مصرفی نیست بلكه بخشی از آن به علت شناخت فرد از نیازهای واقعی جسمی وی است.
در مجموع می توان گفت كه با توجه به وسعت حوزه فعالیت یوگا و پل ارتباطی ذهن و جسم كه در یوگا آموخته می شود، می توان بسیاری از مشكلات فردی را حل و فصل كرد.